MENY
VEGAN
Tartar på rödbetor från Källsprång*
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Aubergine från Karintorp
Rostad-rapsbakad, aubergine med babaganuch samt svarta sesamfrön
Friterad blomkål
Serveras med rostade mandlar, tryffelmayo och citrusglaze
Zuccini från Mariestad
Bakad & friterad serveras med citronpärlor, citrondipp, sommargrönt samt semibakade tomater från Karintorps
Citronglass
Serveras med maräng, lemoncurd, vaniljsmul samt
sommarbär
LAKTO-OVO
Carpaccio
Av picklade skivor av polkabeta & kålrabbi serveas med sesam-mayo, frasig palsternacka & tryffelpecorino
Frasig Pommes anna
Serveras med pepparotscremé, syrad babylök, tångkaviar & färskriven Västerbotten
Bruschetta
Vitlöksstekt surdegsbröd med tomater från Karintorp, burrata från Frägsta samt salsaverde
Rosmarinbakad spetskål
Serveras med färskost på sommarörter, bakade babytomater från Karintorp, drgonskum & ramslöksrostade mandlar
Bakad chokladkaka
Serveras med chokladmousse, myntamarinerade jordgubbar
hasselnötter & jordgubbssorbet
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Tartar på rödbetor från Källsprång (Vegan)
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Aubergine från Karintorp (Vegan)
Rostad-rapsbakad, aubergine med babaganuch samt svarta sesamfrön
Friterad blomkål (Vegan)
Serveras med rostade madlar, tryffelmayo och citrusglaze
Frasig Pommes anna (Lakto-ovo)
Serveras med pepparotscremé, syrad babylök, tångkaviar och färskriven Västerbotten
Bruschetta (Lakto-ovo)
Vitlöksstekt surdegsbröd med tomater från Karintorp, burrata från Frägsta samt salsaverde
Carpaccio (Lakto-ovo)
Av picklade skivor av polkabeta och kålrabbi serveas med sesam-mayo, frasig palsternacka och tryffelpecorino
Toast Pelle Janzon (Klimatsmart)
Av svensk oxfilé från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med Vänernlöjrom, ekoäggula och gräslök
Ceviche med friska svenska smaker (Klimatsmart)
Av Västkusträkor, pilgrimsmussla, torskrygg smaksatt med citron och dill
LITE MER MÄTTANDE
Zuccini från Mariestad (Vegan)
Bakad & friterad serveras med citronpärlor, citrondipp, sommargrönt samt semibakade tomater från Karintorp
Matbarens Moule frites (klimatsmart)
Ekologiska färska blåmusslor serveras med krämig musselfond, frasiga fries samt sommargrönt
Hjälmargös (Smakrika Örebro län)
Serveras med örtslungad färskpotatis, sommargrönt, smörskum, isad fänkål samt vildbasilikaolja
Oxfilé (Klimatsmart)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med pommes anna, beamousse, portvinssås samt rostad babymorot
Gnocchi (lakto-ovo)
Serveras med krämig salsa smaksatt med sommarörter, semitomater, friterad potatis samt Västerbotten
Rosmarinbakad spetskål (Lakto-ovo)
Serveras med färskost på sommartörter, bakade babytomater från Karintorp, dragonskum & ramslöksrostade mandlar
EFTERGOTT
Citronglass (Vegan)
Serveras med maräng, lemoncurd, vaniljsmul samt
sommarbär
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Bakad chokladkaka (Lakto-ovo)
Serveras med chokladmousse, myntamarinerade jordgubbar, hasselnötter & jordgubbssorbet