MENY
VEGAN
Zucchini från Källsprång
Serveras med hummus, rökta hasselnötter och syrad zucchini
Croquetter
Av sötpotatis med ponzu-mayo, picklad ingefära och krispig sesamduo
Sensommar-Kantareller från Bergslagen
På Julita toast med äppelsyrad mikrogrönt från Himmerslund
Örtbakad, marinerad-kronärtskocka
Serveras med romescokräm, picklade Österlen plommon, soja-mayo samt gurksallad från Källsprång smaksatt med chili
Tartelett
Fylld och toppad med chokladpasta, citroncremé, triologi
på blåbär från Bergslagen
LAKTO-OVO
Krav-Betor från Källsprång
Rostade med lokal ljunghonung, getostcremé samt saltbakade valnötter
Krämig färsk augustimajs från Källsprång
Med citronpärlor, jordärtskockschips samt lagrad ost
Blomkål från Källsprång
Serveras med lime-majonnäs, salladslök och ostsnö
Friterad empanadas
Fyllda med chili, soltorkade tomater serveras med puré av rostad blomkål från Åsbro, Karintorpsalsa och Västerbottenost
Körsbärsglass
Serveras med kompott av körsbär samt mandelbiskvier
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Croquetter (vegan)
Av sötpotatis med ponzu-mayo, picklad ingefära och krispig sesamduo
Blomkål från Källsprång (lakto-ovo)
Serveras med lime-majonnäs, salladslök och ostsnö
Zucchini från Källsprång (vegan)
Serveras med hummus, rökta hasselnötter samt syrad zucchini
Krav-Betor från Källsprång (lakto-ovo)
Rostade med lokal ljunghonung, getostcremé samt saltbakade valnötter
Sensommar-Kantareller från Bergslagen (vegan)
På Julita toast med äppelsyrad mikrogrönt från Himmerslund
Krämig färsk augustimajs från Källsprång (lakto-ovo)
Med citronpärlor, jordärtskockschips samt lagrad
Råbiff (klimatsmart)
Av svensk oxfilé från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med bea-mayo, picklad lök, kantareller från närkeskogar samt krispig jordärtskocka
Rökta räkor (klimatsmart)
Serveras sotad citron, stekt bröd och majonnäs
LITE MER MÄTTANDE
Örtbakad, marinerad-kronärtskocka (vegan)
Serveras med romescokräm, picklade Österlen plommon, soja-mayo samt gurksallad från Källsprång smaksatt med chili
Friterade empanadas (lakto-ovo)
Fyllda med chili, soltorkade tomater serveras med puré av rostad blomkål från Åsbro, Karintorpsalsa och Västerbottenost
Fjällröding (Fisk)
Serveras med krondillskokt färskpotatis, cognacdoftande hummerskum samt sensommar primörer från lokala gårdar
Kalv-Entrecôte (Kött)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med kantarellsås, friterad pommes anna, picklade opal-plommon från Österlen samt sensommargrönt
Gnocchi (lakto-ovo)
Gjord på krämig mandelpotatis serveras med kantareller från Bergslagen, salsa verde, friterad potatis samt Västerbottenost
EFTERGOTT
Körsbärsglass (lakto-ovo)
Serveras med kompott av körsbär samt mandelbiskvier
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Tartelett (vegan)
Fylld och toppad med chokladpasta, citroncremé, triologi
på blåbär från Bergslagen