MENY
VEGAN
Tartar på rödbetor från Källsprång*
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Friterad majs
Serveras med teriyaki, rostade sesam & chilisesam samt en sesam-mayo
Bakad morot från Motala
Serveras vitlöksyogurt, citrusglace, picklad morot samt saltrostade mandlar
Zuccini från Mariestad
Bakad & friterad serveras med citronpärlor, citrondipp, sommargrönt samt semibakade tomater från Karintorps
Citronglass
Serveras med maräng, lemoncurd, vaniljsmul samt
sommarbär
LAKTO-OVO
Carpaccio
Av picklade skivor av polkabeta & kålrabbi serveas med sesam-mayo, frasig palsternacka & tryffelpecorino
Frasig Pommes anna
Serveras med ostkräm, picklad kålrabbi samt Västerbotten
Kantarelltoast
Serveras med vitlökstekt surdegsbröd, krämiga Närke kantareller samt lagrad ost
Rosmarinbakad spetskål
Serveras med färskost på sommarörter, bakade babytomater från Karintorp, drgonskum & ramslöksrostade mandlar
Bakad chokladkaka
Serveras med chokladmousse, marinerade blåbär,
hasselnötter & blåbärssorbet
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Tartar på rödbetor från Källsprång (Vegan)
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Bakad morot från Motala (Vegan)
Serveras med vitlöksyogurt, citrusglace, picklad morot samt saltrostade mandlar
Friterad majs (Vegan)
Serveras med teriyaki, rostade sesam & chilisesam samt en sesam-mayo
Frasig Pommes anna (Lakto-ovo)
Serveras med ostkräm, picklad kålrabbi och färskriven Västerbotten
Kantarelltoast (Lakto-ovo)
Vitlöksstekt surdegsbröd, krämiga Närke kantareller samt lagrad ost
Carpaccio (Lakto-ovo)
Av picklade skivor av polkabeta och kålrabbi serveas med sesam-mayo, frasig palsternacka och tryffelpecorino
Toast Pelle Janzon (Klimatsmart)
Av svensk oxfilé från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med Vänernlöjrom, ekoäggula och gräslök
Ceviche med friska svenska smaker (Klimatsmart)
Av Västkusträkor, pilgrimsmussla, torskrygg smaksatt med citron och dill
LITE MER MÄTTANDE
Zuccini från Mariestad (Vegan)
Bakad & friterad serveras med citronpärlor, citrondipp, sommargrönt samt semibakade tomater från Karintorp
Matbarens Moule frites (klimatsmart)
Ekologiska färska blåmusslor serveras med krämig musselfond, frasiga fries samt sommargrönt
Hjälmargös (Smakrika Örebro län)
Serveras med örtslungad färskpotatis, sommargrönt, smörskum, isad fänkål samt vildbasilikaolja
Oxfilé (Klimatsmart)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med pommes anna, beamousse, portvinssås samt rostad babymorot
Gnocchi (lakto-ovo)
Serveras med krämig salsa av Närke kantareller, örtpesto, friterad potatis samt Västerbotten
Rosmarinbakad spetskål (Lakto-ovo)
Serveras med färskost på sommartörter, bakade babytomater från Karintorp, dragonskum & ramslöksrostade mandlar
EFTERGOTT
Citronglass (Vegan)
Serveras med maräng, lemoncurd, vaniljsmul samt
sommarbär
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Bakad chokladkaka (Lakto-ovo)
Serveras med chokladmousse, marinerad blåbär, hasselnötter & blåbärssorbet