MENY
VEGAN
Friterad polenta
Serveras med picklad pumpa, grönkål samt lökkräm
Croquetter
Av sötpotatis med ponzu-mayo, picklad ingefära och krispig sesamduo
Brysselkål
Glaserade med koreansk bbq serveras med chilimayo, sesamfrön samt lime
Örtbakad, marinerad-kronärtskocka
Serveras med romescokräm, picklade päron, soja-mayo samt gurksallad från Källsprång smaksatt med chili
Saffran pannacotta
Serveras med apelsinsorbet, saffransirap, chokladcremé samt apelsin
LAKTO-OVO
Smörbakad svartrot
Serveras med slungad kålsallad från Källsprång, syrligt lent smörskum samt rökta hasselnötter
Krav-betor från Källsprång
Rostade med ljunghonung, getostcremé samt saltbakade valnötter
Krispig potatis från Mellösa
Serveras med syrlig örtkräm, Västerbottenost, bovete samt picklad pumpa
Rosmarin & vitlöksbakad Krav-savoykål
Serveras med kryddig pumpapuré, grönkål, rostade krav-betor, saltbakade mandlar samt rödvinssås
Friterade äppelknyten
Serveras med vaniljglass, havresmul samt syrligt äpple
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Croquetter (vegan)
Av sötpotatis med ponzu-mayo, picklad ingefära och krispig sesamduo
Smörbakad svartrot (lakto-ovo)
Serveras med slungad kålsallad från Källsprång, syrligt lent smörskum samt rökta hasselnötter
Friterad polenta (vegan)
Serveras med picklad pumpa, grönkål samt lökkräm
Krav-Betor från Källsprång (lakto-ovo)
Rostade med lokal ljunghonung, getostcremé samt saltbakade valnötter
Brysselkål (vegan)
Glaserade med koreansk bbq serveras med chilimayo, sesamfrön samt lime
Krispig potatis från Mellösa (lakto-ovo)
Serveras med syrlig örtkräm Västerbottenost, bovete samt picklad pumpa
Råbiff (klimatsmart)
Av svensk oxfilé från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med bea-mayo, picklad lök, kantareller från närkeskogar samt krispig jordärtskocka
Pilgrimsmusslor (klimatsmart)
Serveras smörskum, grönt äpple, kantareller från närliggande skogar samt len lökcremé
LITE MER MÄTTANDE
Örtbakad, marinerad-kronärtskocka (vegan)
Serveras med romescokräm, picklade päron, soja-mayo samt gurksallad från Källsprång smaksatt med chili
Rosmarin & vitlöksbakad Krav-savoykål (lakto-ovo)
Serveras med kryddig pumpapuré, grönkål, rostade krav-betor, saltbakade mandlar samt rödvinssås
Gös från Hjälmaren (Fisk)
Serveras med rostad savoykål, örtig sandefjordsås, rostad kavring, äpple samt gremolata med dill
Kalvfilé (Kött)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med pommes anna, picklade päron, len pumpapuré, krispiga brysselkål samt rödvinssås
Gnocchi (lakto-ovo)
Gjord på krämig mandelpotatis serveras med kantareller från Bergslagen, salsa verde, friterad potatis samt Västerbottenost
EFTERGOTT
Friterade äppekknyten (lakto-ovo)
Serveras med vaniljglass, havresmul samt syrligt äpple
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Saffran pannacotta (vegan)
Serveras med apelsinsorbet, saffransirap, chokladcremé samt apelsin