MENY
VEGAN
Tartar på rödbetor från Källsprång*
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Carpaccio
Av picklade skivor av polkabeta & kålrabbi serveas med sesam-mayo, frasig palsternacka
Friterad majs
Serveras med teriyaki, rostade sesam & chilisesam samt en sesam-mayo
Frasig marinerad kronärtskocka
Serveras med Karl-Johan mayo, semibakade tomater från Karintorps samt rotfruktschips
Citronglass
Serveras med maräng, lemoncurd, vaniljsmul samt
säsongensbär
LAKTO-OVO
Herr tomat från Karintorps
Snällbakad bifftomat serveras med stracciatella från Frägsta samt basilikagrädde
Frasig Pommes anna
Serveras med ostkräm, picklad kålrabbi samt Västerbotten
Kantarelltoast
Serveras med vitlökstekt surdegsbröd, krämiga trattkantareller samt lagrad ost
Rosmarinbakad spetskål
Serveras med puré av rostad jordärtskocka, bakade babytomater från Karintorps, smörskum & saltrostade mandlar
Kanelmandelgateau
Gjord på Aliceäpplen serveras med Gro´s kardemummaglass samt ljum saltkolasås
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Tartar på rödbetor från Källsprång (Vegan)
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Herr tomat från Karintorps (Lakto-ovo)
Snällbakad bifftomat serveras med stracciatella från Frägsta samt basilikagrädde
Friterad majs (Vegan)
Serveras med teriyaki, rostade sesam & chilisesam samt en sesam-mayo
Frasig Pommes anna (Lakto-ovo)
Serveras med ostkräm, picklad kålrabbi och färskriven Västerbotten
Kantarelltoast (Lakto-ovo)
Serveras med vitlökstekt surdegsbröd, krämiga trattkantareller samt lagrad ost
Carpaccio (Vegan)
Av picklade skivor av polkabeta och kålrabbi serveas med sesam-mayo samt frasig palsternacka
Tagliata av kalvrenfilé (Klimatsmart)
Serveras med salsa verde samt Gotlandstryffeldoftande chips av jordärtskocka
"Bisque" Hummersoppa (Klimatsmart)
Serveras med pannacotta av hummer och apelsin
VARMRÄTTER
Frasig marinerad kronärtskocka (Vegan)
Serveras med Karl-Johan mayo, semibakade tomater från Karintorps samt rotfruktschips
Matbarens Moule frites (Klimatsmart)
Ekologiska färska blåmusslor serveras med krämig musselfond, frasiga fries samt aioli
Hjälmargös (Smakrika Örebro län)
Serveras med örtslungad färskpotatis, höstgrönt, smörskum samt vildbasilikaolja
Oxfilé (Klimatsmart)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med pommes anna, beamousse, portvinssås samt rostad babymorot
Gnocchi (lakto-ovo)
Serveras med krämig salsa av trattkantareller, örtpesto, friterad potatis samt Västerbotten
Rosmarinbakad spetskål (Lakto-ovo)
Serveras med puré av rostad jordärtskocka, bakade babytomater från Karintorps, smörskum & saltrostade mandlar
EFTERGOTT
Citronglass (Vegan)
Serveras med maräng, lemoncurd, vaniljsmul samt
säsongensbär
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Kanelmandelgateau (Lakto-ovo)
Gjord på Aliceäpplen serveras med Gro´s kardemummaglass och ljum saltkolasås