- MENY -
VEGAN
Löksoppa
Serveras med tryffelkulor samt bakad och friterad lök
Steam Bun
Serveras med bakat kål, sojakräm, picklade lök samt sesamfrön
Kallrökt morot
Serveras med picklade senapsfrön sotad rotselleri
hasselnötskräm samt morot och fänkåls-buljong
Krispig tofu
Serveras med vegansk "bea" och hasselbacks-palsternacka
Havtorns "pannacotta"
Serveras med karamelliserad malt från Örebro brygghus
LAKTO-OVO
Svartrot
Vasslesmörbakad svartrot, kavringssmul, mandel
dragonkräm och picklad lök
Hasselbacks-palsternacka
Serveras med dillkräm rökt tångkaviar
rödlök och Västerbottenost
Kålrabbi spagetti
Serveras med chilipesto, Wrångebäckost, äggula från Bergagård
samt nymalen Sarawak-peppar
Cannelloni-pasta
Fylld med färskost av champinjoner från Hallsberg och rotselleri
serveras med gräddig tomatsås samt riven Västerbottenost
Kanel och sockermunk
Serveras med chokladglass, hasselnötskräm samt
karamelliserade nötter
+ Dryckespaket
- SMÅRÄTTER -
Löksoppa (vegan)
Serveras med tryffelkulor samt bakad och friterad lök
Steam bun (vegan)
Serveras med bakat kål, sojakräm, picklad lök samt sesamfrön
Dumpling (vegan)
Fylld med skogschampinjoner från Hallsberg i svampbuljong
Svartrot (lakto-ovo)
Vasslesmörbakad svartrot, kavringssmul, mandel, dragonkräm och picklad lök
Hasselbacks-palsernacka (lakto-ovo)
Serveras med dillkräm, rökt tångkaviar, rödlök och Västerbottenost
Kålrabbi spagetti (lakto-ovo)
Serveras med chilipesto, Wrångebäckost, äggula från Bergagård samt Sarawak-peppar
Kallrökt morot (vegan)
Serveras med picklade senapsfrön, sotad rotselleri, hasselnötskräm samt morot och fänkålsbuljong
- LITE MER MÄTTANDE -
Falafel (vegan)
På gula ärtor från Vreta, med bön och sesamröra, chilivinegrette samt kålrabbi och broccoli
Gnocchi (lakto-ovo)
Av mandelpotatis från östra Fornås, champinjoner från Hallsberg och chilipesto
Bakad torskrygg (fisk)
Serveras med potatiskrokett smaksatt med Västerbottenost.
Samt sotad fänkål, havskräftsås och rökt tångkaviar
Älgbiff (Kött)
Grönpepparbakad älgentrecote från Bergslagen, bakad jordärtskocka, rostad rotselleripuré, parmachips från Nibble-gård och rödvinssky
Krispig Tofu (vegan)
Serveras med vegansk "bea", rotselleripuré och hasselbacks-palsternacka
Cannelloni-pasta (lakto-ovo)
Fylld med färskost av champinjoner från Hallsberg och rotselleri, serveras med gräddig tomatsås och Västerbottenost
- EFTERGOTT -
Frasig våffla (vegan)
Serveras med äpple och ingefärskompott samt hjortronglass
Havtorns "pannacotta" (vegan)
Serveras med karamelliserad malt från Örebro brygghus
Kanel och sockermunk (lakto-ovo)
Serveras med chokladglass, hasselnötskräm och karamelliserade nötter
- TAKE AWAY -
Dumpling (vegan)
Fylld med skogschampinjoner från Hallsberg i svampbuljong
Steam bun (vegan)
Serveras med bakad kål, sojakräm, picklad lök samt sesamfrön
Löksoppa (vegan)
Serveras med tryffelkulor samt bakad och friterad lök
Svartrot "fattigmanssparris" (lakto-ovo)
Vasslesmörbakad svartrot, kavringssmul, mandel, dragonkräm och picklad lök
Hasselbacks-palsternacka (lakto-ovo)
Serveras med dillkräm, rökt tånkaviar, rödlök och Västerbottenost
Falafel (vegan)
På gula ärtor från Vreta, med bön och sesamröra, chilivinegrette, picklad kålrabbi och broccoli
Gnocchi (lakto-ovo)
Av mandelpotatis från Östra Fornås, champinjoner från Hallsberg och chilipesto
Älgbiff (vilt)
Älgentrecote från Bergslagen, bakad jordärtskocka, rostad rotselleripuré, parmachips från Nibble-gård och grandoftande Tempranillo sky
Kanel och sockermunk (lakto-ovo)
Serveras med hasselnötskräm, havtornskräm samt karamelliserade nötter
Havtorns "Pannacotta" (vegan)
Serveras med karamelliserad malt från Örebro brygghus
Havtorns "Pannacotta" (vegan)
Serveras med karamelliserad malt från Örebro brygghus
Helgkasse
5 rätters meny
Jämn vecka så är det våran veganmeny ojämn vecka så är det våran lakto-ovo meny som erbjuds
Kommer kall så man tillreder det sista hemma. Sista tid för att beställa denna är fredag kl 14,00. Boka denna genom att ringa 019 32 33 15